Prijzen

Iedere hobby kost geld, dat is voor het duiken niet anders. We proberen zo duidelijk mogelijk te schetsen wat de duiksport in zijn geheel kost. Voor je onnodige kosten doet, raden we je zeker aan om een gratis initiatie te volgen om te zien of de duiksport iets voor jou is.

We kunnen de kosten om te leren duiken opdelen  in 3 stukken:

  1. jaarlijks lidgeld & verzekering
  2. eenmalige kost voor het brevet
  3. materiaal

Helemaal onderaan staat ook een kleine tabel die alle prijzen kort samenvat.

 

1. Lidgeld

Als lid van Calypso Team kan je wekelijks komen trainen in het zwembad (1,5u). Je bent verzekerd tijdens zwembadlessen en open water duiken, zowel in clubverband als erbuiten. Ook in het buitenland ben je verzekerd.
Je krijgt ook het tweemaandelijks magazine “Hippocampus” gratis toegestuurd. Daarnaast beleef je in onze club ook meer dankzij verschillende thema-duiken, clubreizen en andere evenementen.

2. Eenmalige kost voor het brevet

Om een brevet te halen betaal je eenmalig een bedrag, waarna je de opleiding kan starten. De eerste opleiding als nieuwe duiker is “1 ster duiker”. Je ontvangt een documententas met daarin de cursus en je duikboekje waarin je je brevetten kan bijhouden.
Je leert bij dit brevet ook hoe je met Nitrox kan duiken. Dit is een mengsel dat meer zuurstof bevat dan gewone lucht, waardoor je langer en/of veiliger kan duiken. Dit wordt regelmatig in duikcentra in het buitenland aangeboden.

Eens je dit brevet gehaald hebt, kan je kiezen of je daarna voor het brevet “2 ster duiker” gaat. Dit zal je meer mogelijkheden bieden zoals dieper mogen duiken en met een gevarieerder publiek duiken (niet enkel instructeurs, maar ook andere 2 ster duikers bijvoorbeeld).

De brevetten worden ook steeds goedkoper naar gelang je vordert. 

3. Materiaal

Om te starten heb je vooral het basismateriaal nodig voor in het zwembad. Dit zijn: vinnen met een gesloten hiel, een duikbril met tuba en een gordel met lood. Dit wordt ook het ABC materiaal van de duiker genoemd. Het andere materiaal dat je nodig hebt in het zwembad mag je van de club gebruiken. Dit zijn o.a. de duikfles met trimvest en ontspanners.
Vraag voor de aankoop van dit materiaal zeker informatie bij onze club of een duikwinkel in je buurt. Je kan met dit materiaal vele jaren verder, laat je dus goed informeren!

Eens je voldoende geoefend hebt in het zwembad zal je ook open water duiken mogen doen. Dit is natuurlijk nog veel leuker, maar ook een stuk kouder. Je zal dan ook extra materiaal nodig hebben zoals vinnen met open hiel, botjes en een duikpak.

Het overige materiaal zoals trimvest, fles, ontspanners en duikcomputer kan je in het begin van de club lenen. Zo hoef je niet alles in een keer aan te schaffen en kan je wachten op koopjes of iets op tweedehands sites zoeken.

 

Prijzen 2023-2024

Lidgeld voor het kalenderjaar 2024* ……………… 110 eur
Korting 2de gezinslid ………………………………….. 5 eur
Korting 3de gezinslid en verder …………………… 10 eur

 

Kost brevet 1 ster duiker** ……………………………… 180,83 eur

 

Richtlijn ABC materiaal (nieuwprijs) …………….. 180 eur

* er zijn 2 officiële instapmomenten: op 1 januari en op 1 september. Als je intekent op 1 september betaal je 140 eur en ben je automatisch lid tot het einde van het volgende jaar.

** inclusief documententas