onderwater voetbal

Vandaag hebben enkele leden de prachtige sport Onderwater Voetbal leren kennen :)

Het is een traag spel, grappig om te zien en om te doen. Maar laat je niet vangen, het is behoorlijk intensief en niet eenvoudig!

Een avondje actief en gezellig bezig zijn was het plan. Het spel wordt 3 tegen 3 over de breedte van het zwembad gespeeld, ademen doe je aan de fles en je hebt geen schoenen aan. De bal is natuurlijk verzwaard en het is gemakkelijker om erover te struikelen dan hem vooruit te krijgen! Hierdoor lijkt alles traag te gaan, maar het is toch een flinke onderwater-workout.

Na de eerste match was het al meteen duidelijk dat we niet zomaar met de beker naar huis zouden gaan. Hoewel de afgevaardigden van Calypso Team vlotjes de eerste wedstrijd gewonnen hadden, gingen de andere teams als "den antwerp" en "den beerschot" moeilijker te verschalken zijn. De andere wedstrijden verliepen dan ook iets stroever en uiteindelijk strandden we op een mooie 3de plaats.

Na het tornooi was er nog een heel gezellige drink in de kelder van het zwembad waarbij de winnaars en de organisatie terecht in de bloemetjes werden gezet. Als afsluiter werden we ook nog uitgenodigd voor een tornooi onderwater hockey en onderwater rugby. Wij zijn alvast van de partij!